För att försöka komma igång med lite nya recensioner igen så börjar vi med att återkomma till att börja konsumera lite mer pizzor av som vanligt varierande kvalitet. Så under veckan blev det lite pizza på jobbet och då blev det från ett ställe med vad jag hörde en gedigen historia.
Genomgång av pizzan
Vi kan börja med att ta oss en titt på pizzan, som ni kan så är den inte så där farligt drympande av flott som det ofta blir om man beställer pizza. Ett litet pluss i kanten är såklart att de har pre sliceat den, framförallt om man ska köra det som en lunch så är det alltid uppskattat så man snabbt kan dra i sig den.
Föga förvånande ändå, framförallt då det lite är standarden i vårt land, är att det blev en något tråkigare traditionell svensk pizza med en tomatsås, diffus pizzaost och lite oregano istället för någon färsk eller ens torkad basilika.
Däremot så måste jag ge en eleoge för en bra deg, lagom tjock med en spänst och inte sådär halvslapp så att godsakerna rinner av när man lyfter upp en slice. Det fanns även en ganska lagom mängd ost, hade föredragit en lite finare mozarella men i dagens läge så hänger ju priset högt på råvaruinköpen.
Förbättringspotential
Kollar vi på lite förbättringspotensial kring de olika delarna så skulle jag först och främst vilja få till lite basilika. För evigt kommer jag vara en predikant av basilika på margherita, men verkar ju som vi inte har så många i vårt land känner detta är ett behov. Hade självklart uppskattat en krämig och söt buffelmozarella som verkligen kan komplettera den där basilikan som saknades.
Betyg
Overall en god pizza, inget speciellt men långt ifrån det sämsta jag fått serverats en. Ett poäng för varje ingrediens som sig bör. Ost och Tomatsås. Så två solida poäng, men tänker ge dem ett litet plus för den faktiskt fina degen, den lagom gräddningen så den fick sig en spänstig och stabil struktur.