Ved i Lund vid Mårtenstorget är ett populärt hak med mycket gott på menyn. Utöver pizza kan man hitta trevliga musselrätter, gott vin och annat härligt.

När vi var där var det enbart pizza på menyn, och de har som namnet utlovat en helt OK vedugnsbakad pizza.

Personligen kan jag tycka att deras tomatsås är lite för generisk och kanske att pizzan skulle göras lite lite större. Åtminstone för det där lilla extra.

ved-pizza

Genomgång av pizzan

Vi har en klassisk margherita, innehåller alla ingredienser som behövs och den har mozarellan sådär klassiskt smält från ugnen när den är lagd i skivor istället för riven.

Ett poäng för varje ingrediens, och ett halvt extra kände jag för att den är bättre än om den bara hade haft “alla ingredienser”. Men inte riktigt på en fyra ännu.

Betyg på Margherita: 3.5/5

Förbättringspotential

Framförallt hade jag satsat på få fram smakerna i tomatsåsen lite mer. Den kändes väldigt söt-vattnig i smaken och inte den här fylliga djupa sötman, med en hint av beska som en riktigt fin tomatsås kan ha.

För att nå en yngre publik tror jag att den de har är utmärkt, men den mer raffinerade pizzaälskaren vill nog ha något mer.

Rekommendation

Värt ett besök, kanske lite i dyraste laget för kvaliteten man får. Men det är också inte billigt att hålla igång en vedugn varje dag!