Under hela min uppväxt, och under lång tid sades de att de bästa pizzorna de kom allt från Vespa de! En gång i tiden innan jag i nuläget kan minnas må de ha varit sant, men tyvärr är det inte längre så.

Visst uppskattar jag att få en vällagad, och ingredienskorrekt pizza men den saknar det där extra som får den riktigt riktigt bra.

vespa-pizza

Genomgång av pizzan

Kollar vi på pizzan ser den ganska generisk och tråkig ut. Den har mozarella, den har tomatsås och den har basilika. Så ja den uppfyller de grundläggande kraven men man gör sig inte längre besväret att vilja det där lilla extra.

Betyg på Margherita: 3/5

Förbättringspotential

Jag hade nog likt på ett par andra bra ställen jag besökt haft lite extra mozarella, kanske inte väldigt fint utstrött jämt över hela pizzan, utan mer i grupper kanske en större grupp i mitten för att sedan fördela ut på egen hand.

Det är också viktigt att mozarellan är skivad och inte strimlad innan den går in i ugnen så man inte får det här tjocka ostlagret, jag tycker smakmässigt att detta är en ost som gör sig bäst skivad och lätt smält med härlig trådighet.

Rekommendation

Gillar man en lite OK pizza som ändå är i det mer vanliga prisspannet, uppfyller grundkraven ja då är Vespa helt funktionellt. De ska enligt uppgift ha glutenfria bottnar också vilket ibland är svårt att hitta.