När en ny pizzeria öppnade bara rakt över torget så var man ju tvungen att ta sig tillfälle att äta där. Så det blev en kväll med en Margherita samtidigt som snön faller och natten drar in över Malmö.

Men utöver det som nämns i genomgången nedan är det en god pizza, perfekt om man är lite hungrig på kvällen och ska ha något gott till filmen eller serien.

meetneat-pizza

Genomgång av pizzan

Vi börjar nu med en genomgång av pizza, och vill här säga som tydligt kan ses så saknas basilika. Men utöver det är det en riktigt bra Pizza.

Tomatsåsen har en riktigt bra, kanske lite blaskig men bra tomatsmak och kryddad som sig bör.

EFter tomatsåsen så har vi ju då osten, vi har en traditionell pizzaost vilket kanske inte är att föredra men samtidigt så har vi en riktig mozzarella. Och det senare gör ju att vi drar upp till två poäng bara på ingredienserna.

Allt som allt blir det en stark tvåa.

Betyg på Margherita: 2/5

Förbättringspotential

Tyvärr så valde man att spara in på fel ställen, att inte ta med ett par blad basilika. En margherita är inte en pizza man behöver snåla in på, Just i dagens ekonomiska läge är det ju inte omöjligt tomatsåsen eller osten som blir den dyraste ingrediensen.

Att ta med de ingredienser som behövs för att det ska vara en margherita, sen är vi på banan och kan börja snacka om hur vi kommer upp till en fyra.

Rekommendation

Helt klart värt att besöka om man inte har några krav på sin margherita, de ligger centralt i hyllie inne på emporia. De har inte någon äkta margherita, men om de slänger på lite basilika så pratar vi en stark trea. Är man dessutom lite sugen på glass så hade de en fantastisk vanilj gelato! Den däremto där pratar vi ett högre betyg på, men det är inte det som denna bloggen handlar om.

Har man lite basilika hemma så är det helt klart värt att slänga på den själv för att dra upp betyget. Men det betyger får man ju själv.