En kväll i februari kände jag mig lite sugen på en pizza, och då utbudet på Hyllie inte är något extremt så blev en pizza från en hak vid stationstorget.

En klassisk och traditionell svensk pizza så som vi blivit vana vid den, tyvärr kommer jag nog inte handla supermycker från med. Har provat deras falafel sedan tidigare som inte riktigt höll måttet och med en subpar Margherita så är nog tyvärr kistan i spiken slagen att jag inte äter där.

sultan--pizza

Genomgång av pizzan

Vi börjar på en enkel genomgång av pizzan, som vi kan se har den tomtatsås och ost. Detta är väl de två ingredienser som de flesta brukar ha och precis som många i sällskapet av dessa pizzerior så saknas det både basilika och mozzarella.

De har en klassisk så kallad pizzaost, vad det nu ska vara den hör inte hemma på en pizza åtminstone. Eller ja det kan den såklart göra men inte om den inte kombineras med en bra mozzarella som kompenserar upp smakerna.

Slutar på en ganska svag etta.

Betyg på Margherita: 1/5

Förbättringspotential

Vi kan börja med att använda de ingredienser som krävs för en riktig margherita, sen kan vi såklart börja diskutera att få upp poängen här lite mer. Ska hålla utkik på deras meny och om de någon gång börjar skriva de har basilika och mozzarella så kanske det blir ett nytt besök.

Rekommendation

Mozzarella och basilika, saknas men kan trots allt vara gott till kvällen om man inte har några större krav på sin kvällsmat.