Under ett heldagsmöte i Linköping så avslutade vi med en pizza, och ja som vanligt är den väl inte riktigt så att den lever upp till den standard som jag kräver. Men knappt ett ärligt försök.

Pizzeria Bari

Som ni kan se ovan på bilden så är pizzan tämligen flottig, det var en ganska standard och medioker pizza av klassisk “svensk kvalitet” dvs en ganska tråkig pizza som inte uppfyller de grundläggande kraven på vad en margherita ska vara. För att göra det ännu lite tråkigare orkade jag inte ens ändra detta stycke från föregående inlägg.

Genomgång av pizzan

Pizzan i sig saknar både mozzarella och färsk basilika, dessutom skulle jag vilja påstå att den är något undergräddad också. Även om den är adekvat varm och ätbar så vill jag gärna ha lite mer krisp och en slice ska inte falla ihop som en slak tvättlina när man lyfter den från tallriken.

Betyg på Margherita: 1/5

Förbättringspotential

Det mesta har en stark möjlighet att förbättras här. Jag önskar verkligen att de tar sig tiden att hitta en mozzarella och lite färsk basilika om ens av en lägre kvalitet för det hade lyft upp pizzan åtminstone till en riktig margherita.

Men poäng för varje ingrediens ska de ha!

Rekommendation

Rekomendationen för pizzerian är att börja hitta bra leverantörer av råvaror, eller åtminstone börja undersöka hur man gör en margherita så man kan göra ett hederligt försök för de kunder som beställer en. Tills dess hade jag inte rekomenderat någon att ta just den pizzan.