Det var en lite slöare dag en vanligt på kontoret, trots allt Lilljulafton, så då vi inte var så många bestämdes det att vi drar och beställer in lite pizza för lunch. Och det gav mig såklart en bra möjlighet att börja prova de lokala utbudet av Margherita.

Älmhults Resturang och Pizzeria

Som ni kan se ovan på bilden så är pizzan tämligen flottig, det var en ganska standard och medioker pizza av klassisk “svensk kvalitet” dvs en ganska tråkig pizza som inte uppfyller de grundläggande kraven på vad en margherita ska vara.

Genomgång av pizzan

Pizzan i sig saknar två av de viktiga ingredienserna, och då är jag redan här rätt generös eftersom tomatsåsen egentligen är omissbar men det kan hända. Tomatsåsen var säkert god, men smaken av den döljs till stor del av ett absurt lager med “pizzaost” och sen är den toppad med lite oregano och torkard basilika.

Betyg på Margherita: 1/5

Förbättringspotential

Egentligen har jag väl inte mycket att klaga på?! eller jo faktiskt, allt. Även om man såklart inte är chockad över att en pizzeria inte kan servera en margherita så är det alltid en besvikelse. Tomatsås, Mozarella och ett par blad basilika.

Men poäng för varje ingrediens ska de ha!

Rekommendation

Rekomendationen för pizzerian är att börja hitta bra leverantörer av råvaror, eller åtminstone börja undersöka hur man gör en margherita så man kan göra ett hederligt försök för de kunder som beställer en. Tills dess hade jag inte rekomenderat någon att ta just den pizzan.