En dag i början på hösten så bestämde jag mig för att cykla in till Lund från Malmö för att ta en riktigt fin kopp kaffe på Love Coffee & Wine Bar med en vän. Däremot så kände vi att vi även var lite hungriga så lite lagom till att systerstället brevid öppnat så satte vi oss på uteserveringen där i Oktober och tog oss en pizza. Värt att notera är att vi satt utan jacka, i slutet av oktober och avnöjt en pizza i en värme som låg strax under 20 grader, bara det är lite sjukt.

Pizzerian i själv är väldigt mysig, tyvärr så även om det inte var kyligt egentligen så kom det ibland lite kyligare vindare så tyvärr så hade vi inte någon superkontakt med de som serverade eftersom de förståligt höll sig inne där de flesta gästerna satt.

Folk Pizza & Bar

Pizzan ser faktiskt mycket fetare ut än vad den faktiskt är, den kändes inte ett dug flottig och fet. Snarare krispig, med en saftig ton av oliv som magiskt blandar sig med den krämiga mozarellan.

Genomgång av pizzan

Pizzan däremot var verkligen riktigt fin, en underbar skapelse som hade alla de rätta elementen och ingredienserna. så på själva pizzan finns det absolut inte mycket att klaga på. Precis som i Helsingör så hade de lagt på lite extra olivolja, osten var en riktigt krämig och fin mozarella och ett par blad av basilika som pryder pizzan.

Som man kan se är det verkligen en riktigt fin och ordentlig bit mozarella med basilika som krona som pryder mitten av pizzan så att man själv kan fördela ut den efter eget tyckte och behag. Och sannerligen en gudomlig mozarella, där har de lyckats med råvaruinköpet.

Betyg på Margherita: 4/5

Förbättringspotential

Jag har inte mycket att klaga på, det var en fantastisk pizzeria och pizzan var den förste av ordentlig karaktär jag sett i Sverige. Sen har jag såklart missat många pizzerior och ställen ännu så det kommer ju komma fler som håller den högsta möjliga kvaliteten. Jag är inte oegen att egentligen ge en 5a till Folk, men då jag inte direkt själv hade någon kontakt utan min vän beställde och gjorde all kommunikation kan jag inte ge ett extra poäng för service och personalens bemötande.

Om jag måste ta fram något att förbättra, så hade jag inte misstyckt till ett par blad basilika till. Handen på hjärtat vem ka nfå nog av en riktigt god basilika?

Men poäng för varje ingrediens och ett extra poäng för en sannerligen mästerlig pizza av högsta kvalitet.

Rekommendation

Är man i Lund bör man ta sig en tripp till Clemenstorget och ett besök på Folk Pizza & Bar. Och efteråt sätter man sig i lokalen brevid för en ypperlig brygd av Lunds egenrostade kaffe från Love Coffee!