Som en första review på en margherita tar jag mig till Osby. Torggrillen i Osby ligger centralt på torget och har funnits i alla tider. Åtminstone så länge alla ungdomar i bygden kan minnas. De serverar klassisk svensk pizza på en stor meny med mycket variation. Du kan hitta allt ifrån en klassisk kebabpizza till en så kallad plankpizza.

Nu är det dock inte pizzerian som ska recenseras utan deras margherita. Därför börjar vi med en bild på deras kreation som de kallar en margherita, vi har här en bild på deras pizza.

torggrillen-pizza

Genomgång av pizzan

Till att börja med så kan vi inspektera själva intrycket av pizzan, generellt så kan se att det finns en avsaknad av färsk basilika, men även en avsaknad av mozzarella. Osten som används är en traditionell odefinierad ”pizzaost”. Detta är inget som de är ensamma med, då de flesta som serverar pizza av svensk stil lämnar ofta dessa viktiga ingredienser och ser denna pizza som en ”baspizza” som inte har något innehåll istället för en möjlighet att visa upp sina färdigheter på något som är både busenkelt, och extremt svårt.

Därefter kan vi kolla på andra delar av pizzan, det är en god tomatsås som har en tydlig smak av tomat och inte lämnar allt för mycket andra smaker i sig. Degen är även den till belåtenhet, åtminstone om man kollar på för att jämföra med andra av svensk stil. Det är såklart inte jämförbart med de av napolitansk stil då det är olika degar.

Det är på intet sätt en hemsk pizza, den innehåller ost och tomatsås vilket aldrig kan bli en dålig kombination. Men är det en margherita? Nej! En pizza som saknar både mozzarella och basilika kan inte tyvärr inte få högre betyg då den saknar ingredienser. Dock är det fortfarande en god pizza. Betyg på Margherita: 2/5

Förbättringspotential

Hur hade de då kunnat förbättra sin margherita, och kanske överlag förbättra hela sin inrättning? Ett första steg är att öka upp kvaliteten på sina råvaror. Detta kräver såklart ett höjt pris ut till kunder, men de senaste åren har många börjat acceptera och godta högre pris om det gör högre kvalitet.

Rekommendation

Hade jag få rekommenderat pizzerian? Ja det hade jag, kanske inte om man är på jakt efter en riktigt schysst finpizza. Men är du på jakt efter en enkel svensk pizza för filmkvällen så är det ett bra val.